Odsłon: 159

17 listopada 2022 roku uczniowie klasy 5 i 6 brali udział w warsztatach kulinarnych w pizzerii. Własnoręcznie formowali okrągłe drożdżowe placki i nakładali ulubione dodatki, a było w czym wybierać: kolorowe warzywa, różne rodzaje wędlin, serów a nawet owoce. W czasie oczekiwania na upieczenie pizz chłopcy zapoczątkowali tańce, zaraz dołączyły także dziewczynki. Było dużo śmiechu i każdy czuł się zintegrowany z zespołem klasowym. Przy dźwiękach ulubionych piosenek czas szybko mijał. Gdy na stół trafiły pizzę, wszyscy ze smakiem zajadali się włoskim specjałem. Potem na deser sok owocowy, a kto chciał, zamawiał lody i inne smakołyki. Pani menadżer pizzerii pochwaliła nasze dzieci za ładne zachowanie. O godzinie 14 byliśmy z  powrotem pod szkołą w Chotowej. Uczestnikom wycieczki podobał się wyjazd i wspólne spędzanie czasu. Opiekunami uczniów były: Marta Jędrzejczyk, Violetta Wodzińska i Katarzyna Sypel-Pytel.